Home ยป Verzorging van je tattoo

Verzorging van je Tattoo

De verzorging van je tattoo is net zo belangrijk als het ontwerp en zetten ervan. Lees snel verder waarom dit is en hoe je dat doet.

Waarom moet je je Tattoo verzorgen en hoe doe je dit?

De verzorging van je nieuwe tatoeage is net zo belangrijk als het ontwerpen en het zetten hiervan. Als je de verzorging volgens onderstaand advies uitvoert zal optimaal resultaat worden behaald. Daarnaast zal de tatoeage zijn zoals het bedoeld is namelijk, fris en scherp. Naast het resultaat is het voorkomen van ontstekingen en dergelijke ook een belangrijke rede je tattoo goed en hygienisch te verzorgen. Voor de verzorging van je tattoo adviseren wij gebruik te maken van Balmtattoo welke hier en in onze shop verkrijgbaar is.
Wanneer je ervoor kiest een ander product te gebruiken adviseren wij een product te kiezen welke makkelijk uit te smeren is, niet te vet is en een goede verzorging aan je huid biedt.

Wanneer er ongeveer 2 uur voorbij zijn na het zetten van je tatoeage
Ga als volgt aan te werk:

Was eerst je handen grondig
Verwijder de folie
Spoel de tattoo met lauw stromend water af. Gebruik hierbij geen washandje of handdoek
Laat de tatoeage aan de lucht drogen of dep deze voorzichtig droog met een schone handdoek of tissue
Breng een kleine hoeveelheid Balmtattoo dun en gelijkmatig aan. Smeer vooral niet te dik want hierdoor sluit je de huid af en kan je tattoo niet ademen.

Bovenstaand proces herhaal je de eerste week 2 tot 4 keer per dag en de daarop volgende weken 1 tot 2 keer per dag.


Hoe lang duurt de genezing en wat mag/kan ik wel en wat niet?

Duur van de genezing van je tattoo

De duur van genezing is voor iedereen anders maar ligt over het algemeen ergens tussen de 2 en 4 weken. Dit uiteraard alleen wanneer je jezelf aan bovenstaande verzorging en hygiene houdt.

Wat kan/mag wel en wat niet

Tijdens de genezing wordt aangeraden direct zonlicht, een bad, zwembad, sauna en zonnebank te vermijden.
Een douche is uiteraard wel toegestaan maar houdt deze zo kort mogelijk en probeer niet te heet te douchen.

Mag en kan ik met mijn nieuwe tattoo in de zon?

Mocht je tattoo blootgesteld worden aan zonlicht adviseren we gebruik te maken van Balmtattoo Sunblock. Deze heeft een factor 50 en bezit dezelfde verzorgende eigenschappen als de reguliere Balmtattoo. Ook Balmtattoo Sunblock is hier alsmede in onze shop verkrijgbaar.