tattoo verzorging, hoe doe je dat?

Tattoo verzorging is net zo belangrijk als het ontwerpen en het zetten hiervan. Als je de verzorging volgens onderstaand advies uitvoert zal dankzij een goede genezing een optimaal resultaat worden behaald. Daarnaast zal de tatoeage zijn zoals het bedoeld is namelijk, fris en scherp. Naast het resultaat is het voorkomen van ontstekingen en dergelijke ook een belangrijke rede je tattoo goed en hygiënisch te verzorgen.

Waarmee verzorg je je tattoo?

Voor de verzorging van je tattoo adviseert de GGD om de eerste 72 uur na behandeling een hypoallergene nazorgzalf (vaseline) te gebruiken. Dit advies nemen wij over. Na de eerste periode kun je ook gebruik maken van de tattoo zalf van Balm tattoo welke hier en in onze shop verkrijgbaar is. Wanneer je ervoor kiest een andere tattoo zalf te gebruiken adviseren wij een product te kiezen welke makkelijk uit te smeren is, niet te vet is en een goede verzorging aan je huid biedt.

Daan Dera eigenaar tattoo shop Den Bosch

Wanneer en hoe lang behandel je je tattoo na?

Wanneer er ongeveer 2 uur voorbij zijn na het zetten van je tatoeage
Ga als volgt aan te werk:

Was eerst je handen grondig
Verwijder de folie
Spoel de tattoo met lauw stromend water af. Gebruik hierbij geen washandje of handdoek
Laat de tatoeage aan de lucht drogen of dep deze voorzichtig droog met een schone handdoek of tissue
Breng een kleine hoeveelheid hypoallergene(vaseline) zalf  dun en gelijkmatig aan. Smeer vooral niet te dik want hierdoor sluit je de huid af en kan je tattoo niet ademen.

Bovenstaand proces herhaal je de eerste week twee tot vier keer per dag en de daarop volgende weken één tot twee keer per dag.
Na drie dagen, kan en mag je voor een ander smeermiddel kiezen zoals balm tattoo.

Hoe lang duurt de genezing en wat mag/kan ik wel en wat niet?

De duur van genezing is voor iedereen anders maar ligt over het algemeen ergens tussen de twee en vier weken. Dit uiteraard alleen wanneer je jezelf aan bovenstaande verzorging en hygiene houdt.

Wat kan/mag wel en wat niet?

Tijdens de genezing wordt aangeraden direct zonlicht, een bad, zwembad, sauna en zonnebank te vermijden. Een douche is uiteraard wel toegestaan maar houdt deze zo kort mogelijk en probeer niet te heet te douchen.

Mag en kan ik met mijn nieuwe tattoo in de zon?

Mocht je tattoo blootgesteld worden aan zonlicht adviseren we gebruik te maken van Balm tattoo Sunblock. Deze heeft een factor vijftig en bezit dezelfde verzorgende eigenschappen als de reguliere Balm tattoo. Ook Balm tattoo Sunblock is hier alsmede in onze shop verkrijgbaar.

Recensies en reviews

Daan Dera Tattoo, wanneer je een top tattoo wilt!

Ben je benieuwd hoe anderen onze shop en ons werk hebben ervaren, of wil je zelf je ervaring bij onze shop delen, klik op onderstaande links en geef daar je mening en recensie. Wij willen je daarvoor alvast bij voorbaat hartelijk danken.

Maskers studio Daan Dera tattoo shop Den Bosch